picture-26003
picture-26008
picture-2600
picture-26007
picture-26006

De Australian Labradoodle

De Australian Labradoodle is een energieke en gezellige hond. Een echte vriend van de familie. Ze zijn speels, eigenwijs en heel vrolijk Ze hebben een zacht karakter en houden van kinderen. De perfecte gezinshond maar ook voor mensen zonder kinderen is het een ideale hond. De Australian labradoodle kan niet buiten wonen in een hok! Het zijn echte gezelschapsdieren. Wel kunnen ze een paar uurtjes alleen blijven, maar niet te lang. Ze zijn goed trainbaar en willen graag dingen leren, ze pakken het snel op.


De Australian labradoodle heeft een allergie vriendelijke vacht die goed onderhouden dient te worden. Wekelijks kammen is dan ook aan te raden. Doe je dit niet dan gaat de vacht klitten en ben je verder van huis. De vacht hoort niet te verharen, wel zul je moeten kammen om de lossen haren eruit te kammen. Tussen de 8 en 14 maanden verliest de puppy eenmalig zijn puppy vacht, borstelen maar! Er zijn 3 soorten vachten: De fleecevacht, de wolvacht en de curley fleece, er is geen ondervacht.


Er zijn 3 maten:


Miniatuur: 35-43 cm en ze zijn tussen de 7 en 13 kg


Medium: 43-53 cm en ze zijn tussen de 13 en 23 kg


Standaard: 53-63 cm en ze zijn tussen de 23 en 45 kg.


Er zijn heel veel soorten kleuren: Abrikoos, zwart, rood, zilver, café au lait, chocola, zilver, rood, gebroken wit, crème.

De Australian labradoodle is uiteindelijk ontstaan nadat er in de jaren 80 een poedel met een labrador werd gekruist. Dit werd gedaan voor een blinde vrouw wiens man allergisch was voor honden. Deze combinatie gaf goede resultaten en er werd in de loop der jaren verder gekruist. Uiteindelijk werd dit de Australische labradoodle met zijn allergie vriendelijke vacht en anti astmatische eigenschappen. De Australian labradoodle is een kruising tussen de volgende honden:

  1. Poedel
  2. Labrador
  3. Curley coated retriever
  4. Engelse cocker spaniël
  5. Amerikaanse cocker spaniël
  6. Ierse water spaniel

De Australian labradoodle is nog geen erkend ras maar is toch al heel wat jaren bekend. Zijn zacht karakter en leuke uitstraling zijn hier kenmerkend voor. Sinds kort wordt er ook gesproken over de Australian Cobberdog. Een cobberdag is in principe hetzelfde als de Australian labradoodle maar dan in een nieuw jasje gestoken. Hun stambomen komen overeen met elkaar. Deze naam wordt vooral gebruikt door mensen die niet aangesloten zijn bij een vereniging, de fokkers aangesloten bij de ALAEU, ALAA en ALA gebruiken de naam Australian labradoodle. Er zou wel een verschil kunnen zijn tussen de Australian Labradoodle en de Australian Cobberdog als er in de stamboon van de Cobberdog de WheatenTerrier voorkomt.